Geschiedenis - Twilightzone: De site voor de visliefhebbers!!

Ga naar de inhoud


    

Het ontstaan van Team Twilightzone

Team verhalenHallo,

Mijn naam is Michel Snabilie en wil je even meenemen naar het ontstaan van de Twilightzone.

Als kleine jongen hield ik al van snoekvissen. Ging bijna elk weekend naar de Vinkeveense plassen, samen met mijn pa (ook verwoed snoekvisser), die er helaas niet meer is. Op het werk heb je mensen waar je mee moet werken, tot op een gegeven moment, ik met iemand kwam te werken, die vroeger ook veel ging snoekvissen. Dus van werken kwam af en toe niet veel. Alleen maar praten over vissen.
In 1990 ontmoette ik Johnny Meijer, ook verwoed visser. Het klikte meteen tussen ons, dus het duurde niet lang dat we een afspraak maakte om te gaan vissen. Hij had al een mooi bootje (een triss 410). Na een aantal jaar samen gevist te hebben, besloten we in 1995 met een wedstrijd mee te doen op Vinkeveen (Belle Rive Visfestijn). Nou, dat was z'n mooie wedstrijd.
Elk jaar deden we dan ook mee en leefden we er naar toe en we besloten dat elk jaar te blijven doen.
Na 3 jaar meegedaan te hebben (toch in 1995 Prijs Snoekbaars) stopte de Belle Rive Visfestijn. Och, wat was dat jammer!!

1998. Toen we op het idee kwamen, een visteam te worden, besloten we de boot van John te gaan verbouwen met een stuurconsole, stoelen erin en er werd flink gesleuteld aan de boot. Dieptemeter, elektromotor, hengels, pluggen, shats. Alles wat er toen op de markt was of kwam, hebben we aangeschaft. Het gaat makkelijker als je samen koopt, maar toch gaat het aardig wat geld kosten.

Toen besloot ik om een sponsor te zoeken, die ons in de onkosten zou dekken. Al snel kwam Jonkers & Co (een verfgroothandel in Amsterdam) in de picture. Zij hebben ons twee jaar goed gesponsord met viskleding met de naam van het bedrijf erop en geld waar we onze visspullen mee kochten.

Toen ik van werkgever veranderde, ontmoette ik Gerard Goede. Deze man was net als mijn pa, John en ik ook zo gek op vissen.
De naam Twilightzone, hebben we (mede) aan deze man te danken. Dat kwam, doordat we naar de Visma in Ahoy, Rotterdam gingen en wij de jassen van onze sponsor aanhadden. Onderop stond Twilightzone. Wij zeiden tegen Gerard; verzin jij nou eens een naam, welk ons visteam zou kunnen dragen. Hierop zei hij: waarom gebruik je die naam niet die onderaan jullie jassen staan?
Dat vonden wij toch wel zo'n goed idee (waarom hadden wij hier zelf niet aan gedacht)  en zo ontstond het team "Twilightzone". 

Het team Twilightzone wilden we uitbreiden naar 3 personen om de boot meer te vullen en besloten om Gerard Goede (ook een echte snoekbaarsvisser) binnen het team te vragen. Dat werd meteen beantwoord met: Ja leuk, dat wil ik wel. Nu waren we dus met z'n drieën. 

1998. Omdat Belle Rive Visfestijn gestopt was met wedstrijden, besloten we om zelf een visweek te organiseren.
Het werd een week naar Denemarken. We zochten nog een vierde man om mee te gaan, om de kosten natuurlijk te dekken.
Het werd een collega van mij en Gerard, met de naam Frans Grimminck, een echte zeiler. Van vissen (zoals wij deden; van donker tot donker) had hij nog nooit gehoord, maar hij ging dan mee voor de gezelligheid.

Het team bestond nu dus uit vier personen. We deden mee met verschillende wedstrijden, en de planning was, dat wij elk jaar visweekjes wilden doen. 
In het jaar 2000 besloten Johnny en ik, om een aluminium boot aan te schaffen. Onze keus werd een Sylvan 1600 Exploder (2001 model) met alles erop en eraan. Een 40pk Yamaha viertact handgas motor, twee dieptemeters, elektromotor op afstandsbediening, autopilot cd speler, mooie trailer eronder. Alles nieuw. Ik kan u vertellen: Het bevalt ons uitstekend.

In 2000 werd ook weer een week naar It Wiid in Friesland gedaan.
In 2001 deden wij dit ook weer. 

In 2002 besloten Gerard en Frans het team te verlaten. Twilightzone bestond dus weer uit 2 personen.
Twilightzone blijft een bekende naam bij de echte vissers, waar wij mee of tegen vissen.
Er werd een week op de Vlietlanden doorgebracht.

In 2003 gingen wij weer voor een weekje naar de Vlietlanden. Er was altijd wel iemand die meewilde.
Dit jaar was het Emiel Hoguer. Geen visser, maar toen hij weer wegging was hij toch wel onder de indruk.

In 2004 gingen wij weer naar de Vlietlanden met 8 collega’s/vrienden. Er werden 2 huisjes gehuurd en er werd een wedstrijdje aan verbonden. De jongens vonden dat erg leuk.

In pinksterweekend 2005 zijn we gaan vissen met diezelfde 8 jongens op Vinkeveen, wat toch wel mijn visstekkie is.
We zijn toen gaan karperen, omdat we nog niet mochten snoeken, maar dat is het toch niet. Wij zijn toch echte roofvissers.
We besloten later in het jaar nog maar een keer naar de Vlietlanden te gaan met 2 andere collega’s, Ruud de Nier en Nico Draaier.
Deze mannen hadden een weekend van hun leven.

In 2006 deden we een week de Ebro in Spanje aan. Vissen op meervallen. Een collega, Ton Andriessen ging als derde man mee. Omdat hij nog nooit had gevist, dachten wij eigenlijk dat hij het op zou geven, omdat wij van donker tot donker vissen, maar toch hadden wij ons zeer vergist in deze jongen. Hij trok er gewoon een meerval van 1.51 cm uit. We hadden alledrie een moordweek.

In 2007 en 2008 is er heel weinig tot niet gevist vanwege privé omstandigheden.

In 2009 kwam het team weer tot elkaar en is mijn zoon Kevin (die ook al vist vanaf dat ie een hengeltje vast kon houden)  ook lid van het Twilightzoneteam. Er werd natuurlijk weer een weekend gevist op de Vlietlanden.

Eind 2010 staat gepland; een weekend op de Vlietlanden. Natuurlijk met een aantal gasten aan tafel. 5 vrienden van Kevin, te weten; Patrick, Stephan, Aaron, Yannick en Calvin.
Er wordt een wedstrijd gehouden wie de grootste snoek vangt. De winnaar wordt verrast. Met wat, houden we nog even geheim.


Terug naar de inhoud